ТУРНИР ПО БЕЛОТ - ПЛОВДИВ

Sat Jul 24 2021 at 11:01 am to 08:00 pm

Ресторант ОПЕРА | Plovdiv

Belot.BG : \u0418\u0433\u0440\u0430\u0439 \u0411\u0435\u043b\u043e\u0442 \u0441 \u043f\u0440\u0438\u044f\u0442\u0435\u043b\u0438
Publisher/HostBelot.BG : Играй Белот с приятели
\u0422\u0423\u0420\u041d\u0418\u0420 \u041f\u041e \u0411\u0415\u041b\u041e\u0422 - \u041f\u041b\u041e\u0412\u0414\u0418\u0412
Advertisement
Здравейте приятели,
Имаме удоволствието да Ви поканим на нашето първо лятно турне, към което се включва и Belot.BG!
То ще се проведе в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Основен спонсор на събитието е Belot.BG!
https://bit.ly/live_tournaments_bg
Датите ще са:
17.07 - Варна ??‍♂️
18.07 - Бургас ???‍♂️
24.07 - Пловдив ??
25.07 - София ??
Един от отборите, който участва и на четирите турнира, ще спечели чрез жребий наградата от 100 лв., както и 50 000 чипа + 2 месеца VIP в играта Belot.BG! ?
На място ще бъде изтеглен един отбор, който ще спечели безплатен вход за участие.
Таксата за участие в турнира на ЧОВЕК е 30 лв. + 10 лв. задължителна консумация в заведението.
Наградите за двамата победители ще бъдат купи, медали, грамоти и парична награда. Наградите за двамата загубили финала ще са грамоти, медали и парична награда.
80% от събрания фонд отива за награди, като от тях 80% за 1-во място и 20% за 2-ро място.
ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ В ТУРНИРА ТРЯБВА ДА ИЗПРАТИТЕ СЪОБЩЕНИЕ НА СТРАНИЦАТА С ИМЕТО НА ОТБОРА ВИ И ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА!
Мястото на събитието е ресторант "Опера" ул. "Генерал Гурко" 19.
ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО НА КАКВИТО И ДА Е ПРОМЕНИ ДО НАЧАЛОТО НА ТУРНИРА!
РЕГЛАМЕНТ
Отборите играят 3 кръга с формат 2 от 3.
За всеки кръг се тегли жребий.
Най-добрите 8 отбора от 3-те кръга се класират за четвъртфинал с формат 2 от 3.
Класират се първите 8 отбора, които имат най добра разлика между брой спечелени и загубени игри. Ако има повече от 8 отбора, които имат еднаква разлика, приоритетно продължава отборът с повече спечелени игри. Ако и спечелените игри съвпадат, тогава продължава отборът, който е спечелил игра на най нисък резултат над противника. Пример: При резултат 5-3 срещу 4-2 отборът, който продължава е с резултат 5-3. При резултат 5-4 срещу 4-2 отборът, който продължава е с резултат 4-2.
При нечетен брой отбори, на последния отбор, останал в купата с жребий, му се записва служебна победа с 2-0. Същото важи и при четен брой отбори, ако някой отбор напусне турнира, оставащите му срещи се записват като служебни победи за съперниците им.
Полуфиналът се играе с формат 2 от 3.
Финалът се играе с формат 3 от 5.
ПРИ УСТАНОВЕНО ПОДСКАЗВАНЕ, СЪОТВЕТНИЯТ ОТБОР ЩЕ БЪДЕ ДИСКВАЛИФИЦИРАН ОТ ТУРНИРИТЕ!
КРАТКИ ПРАВИЛА
1. На без коз се играе без качване и капото е 35 точки.
2. При капо контрата отпада и с капо не се излиза.
3. Карето НЕ бие белота, терцата, квартата и квинтата (при анонс каре, останалите анонси в играта си важат).
4. При броене на:
Всичко коз – ниският резултат закръгля при 4 нагоре.
Боя – ниският резултат закръгля при 6 нагоре.
5. При обявена контра и висящ резултат в раздаването, висящите се пишат заедно с контрата + анонсите (ако има такива) за отборът обявил анонса. Останалите висящи + контрата, се пишат за отборът спечелил следващото раздаване.
6. При капо и резултат след капото примерно 86 - 154 играта продължава. При анонс от отбора, който е 154 точки и дадена контра от другия отбор, ако отборът който е 86 не събере необходимите точки за да задминат 154 - играта приключва, защото в разиграването няма капо, а отборът със 154 точки вече е взел необходимите 151 точки за да спечели играта.
7. Обявяването на анонса се казва високо и ясно, заедно с хвърлянето на картата. Дори и картата да не е затрупана, ако анонса не е обявен при самото хвърляне на картата, той не се признава.
8. При контра анонсите се удвояват заедно с играта.
9. При обявен анонс и при последващо установяване, че играчът не е имал такъв анонс, играта се записва в полза на другия отбор + останалите анонси.
10. При обявяване на анонс от 4 еднакви карти се обявява каре, а не 100. При неспазване на правилото, анонсът се анулира.
11. При обявен анонс от 50 при първа хвърлена карта, терца от противника може да се обяви само от следващия, който е наред (с презумпцията, че партньорът му накрая може да обяви 50 или 100).
Тук, ако последният обяви само терца, след като противникът е обявил в началото 50 - това се счита за подсказване и се записва цялата игра + анонсите в нея.
12. Ако след обявен анонс се установи, че в тестето липсва карта (която е паднала например), отборът, който е обявил анонса, може да реши дали да се анулира играта или да продължи.
Ако липсващата карта не се вижда, тя се взима от раздаващия. Ако картата се вижда, отборът, който НЕ раздава решава къде да постави картата в тестето.
13. Когато при раздаване се установи, че вместо 5 карти са раздадени 6 карти се процедира по следния начин:
Ако 6-те карти са раздадени на противниковия отбор, той има право да избере коя карта да върне на раздаващия, без значение дали ги е видял или не (тук вината си е на раздаващия)
и картата се слага най-отдолу в тестето.
Ако 6-те карти са раздадени на някого от отбора, който раздава, само противниковият отбор има право да развали играта и да започне ново раздаване или да реши играта да продължи.
При продължение на играта, ако картата не е видяна от участника, се взима най-долната карта от 6-те и се слага най-отдолу на тестето, но ако тя е видяна от участника,
противниковият отбор има право да изтегли произволна карта от тези 6 и тази карта да се сложи на произволно място в тестето от този, който я е изтеглил.
14. При обърната карта в раздаването, само отборът, който НЕ раздава може да реши дали играта да бъде развалена.
15. При грешно хвърлена карта по време на играта, тя се записва + анонсите.
16. При свалени карти може да се обяви белот от всеки участник стига да има от съответната боя.
17. При свалени карти и при последващо установяване, че противниковият отбор може да вземе ръка от свалените карти, се записва цялата игра + анонсите.
18. При игра, в която отборът, който е обявил анонс е капо, но въпреки това има повече точки накрая на играта от противника от обявения анонс, играта се води за изкарана, въпреки че е капо.
Пример каре 9 + каре 10 + терца = 27, което е повече от 25 за капото.
19. При обявен анонс от играч, на когото не му е дошъл реда да си обяви анонса, играта може да се развали само от противниковия отбор.
При обявен анонс пика и последващ обявен по-нисък анонс от пиката (независимо от кой отбор), се записва служебно 16 точки.
20. По време на играта е забранено да се коментира каквото и да било, освен обявяване на анонс - всякаква друга информация ще се счита за подсказване и раздаването ще се записва за противниковия отбор + анонсите.
21. Картите могат да се бъркат само от отборът, който раздава. Ако другият отбор разбърка картите, когато нямат право, това ще се наказва със 16 точки служебно.
22. По време на играта е забранено говоренето по телефон и напускането на масата, освен по медицински нужди.
23. Ако по време на турнира на даден играч му се наложи да напусне турнира по каквато и да е причина, той може да бъде заменен от друг играч по желание. Но ако не се намери негов заместник, отборът губи служебно.
24. Отборите са длъжни да записват на листовете си група, кръг, имена на отбори и да го предават на организатора след всяка игра.
25. При закъснение на даден отбор повече от 15 минути по време на турнира, съответният отбор губи служебно първата игра от формат 2 от 3, при забавяне на нови 15 минути се пише отново служебна загуба и отборът губи с 2-0 (ако това се случи в групите, той има право да изиграе оставащите му срещи ако има такива),
ако това се случи на директните елиминации, отборът автоматично отпада от участието си в турнира.
26. Всички играчи са длъжни да осигурят спокойна атмосфера по време на играта.
Забранено е да се крещи, задължително е да се спазва добрия тон и норми на поведение, да не се пречи на играта на останалите отбори.
При проявена агресия от даден играч му се прави предупреждение, при повторна такава от същия отбор, отборът се дисквалифицира и губи служебно.
27. Със записването си за турнира всички играчи декларират, че са съгласни с горепосочените правила и че ще играят спрямо тях.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Ресторант ОПЕРА, Генерал Гурко №19, 4000 Plovdiv, Bulgaria, Plovdiv

Sharing is Caring: